fredag den 8. marts 2013

Kondomer eller p-piller?


Nu om dage er dette jo den helt store debat. For hvad er det bedste præventionsmiddel, og hvad beskytter de forskellige midler bedst mod? Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at p-pillernes primære formål er, at beskytte mod graviditet og sørge for at neutralisere sædcellernes mission. Og de virker jo også rigtig godt, men mange tror fejlagtigt at p-piller er bedre end kondomer, til at forhindre graviditet. Det er ganske enkelt ikke rigtigt, da der faktisk er mellem 1 % og 2 % chance for at blive gravid, hvis det eneste man bruger er p-piller. Bruger man i stedet kondom, er der helt ned til mindre end 1 % chance for at gøre kvinden gravid. Og ikke nok med det, så skal man også huske på, at piller ikke kan beskytte mod kønssygdomme, og man udsætter derfor sig selv og sin partner for at blive smittet. Det kan man selvfølgelig undgå, ved at tage en test hos sin læge først, så man kan få konstateret at man ikke bærer nogen kønssygdom, såsom svamp eller herpes, og dermed frit kan fortsætte til at have sikker samleje med sin partner.

Men det eneste der beskytter mod både graviditet og kønssygdomme er kondomer, og det er samtidig en langt billigere løsning, end at skulle indtage piller hvér dag. Desuden kan de have langt flere bivirkninger, endda nogle langsigtede uheldige effekter, hvor kondomer jo er et fysisk præventionsmiddel, der blot rulles på inden samlejet, og tages af bagefter. Mange mener at følelsen kan blive reduceret ved brug af kondom, men så kan man jo bare finde nogle kondomer med riller eller dupper, eller måske endda et tyndt kondom med indsnævring med hovedet, så skaftet kan blive stimuleret og man derfor ikke taber noget af nydelsen som mand. Mange af de forskellige typer kondomer kan man købe direkte på GoCondom, der også leverer varerne diskret og har alt fra kvalitetsprodukter til billige kondomer i deres sortiment.

Så hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal vælge, så anbefaler jeg helt klart, at du bruger kondom uanset hvad. Om du så også vil bruge p-piller er selvfølgelig helt op til dig, men vær opmærksom på at der kan være nogle hormontale bivirkninger ved det, og du bør være ganske godt sikret ved bare at bruge kondomer. Så hop ind på nettet og køb billige kondomer online, så du slipper for at bruge en masse penge og indtage stoffer hvér dag, og hop i sengen med din partner velvidende om, at I næste gang er fornuftige og har beskyttet samleje med hinanden.